Nieuws

Facebook: “Geen privéberichten gelekt op Tijdlijn”

Verschillende Facebookgebruikers reageerden verontrust toen ze ontdekten dat oude privéberichten (van voor 2009) plots op hun Tijdlijn waren verschenen, zichtbaar voor al hun vrienden. Ook enkele Franse media gaven melding van dit privacylek.

Facebook heeft ondertussen echter laten weten dat het hier niet om privéberichten gaat, maar om oude berichten die indertijd op je Wall werden gepost en dus altijd al voor je vrienden zichtbaar waren. Facebook heeft deze oude berichten nu in kaders gegroepeerd per jaar, als onderdeel van de verdere ontwikkeling van de Tijdlijn.

Een woordvoerder van Facebook vertelde aan TechCrunch het volgende: “Elke melding die we hebben gekregen, zijn we gaan controleren. Bij geen enkele melding ging het om gelekte privéberichten.”

[related_article id=”158578″]

De berichten dateren van een periode toen het nog niet mogelijk was om reacties toe te voegen aan berichten. Conversaties werden toen vaak gehouden door het uitwisselen van berichten op elkaars Wall.

Als je niet zo blij bent met deze nieuwe evolutie van de Tijdlijn, kan je de berichten altijd verbergen, door met je muis rechtsboven in het kader te gaan staan en te klikken op “Bewerken of verwijderen”.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business