Nieuws

Facebook houdt grote kuis

Facebook houdt grote kuis. Heel wat valse profielen werden verwijderd en duizenden twijfelachtige vind-ik-leuks zijn verdwenen.

Enkele weken geleden had Facebook al aangekondigd dat ze werk zouden maken van het verwijderen van alle dubieuze activiteit op de website, en daar zijn ze nu dus aan begonnen. Valse profielen en vind-ik-leuks die werden verkregen via malware of gehackte accounts, worden onverbiddelijk verwijderd.

Uit de meest recente gegevens van PageData is het resultaat van deze grote schoonmaak onmiddellijk af te lezen. Heel wat Facebookpagina’s zijn een groot aantal “fans” verloren. Zo is de pagina van Zynga’s TexasHoldEm Poker meer dan 96.000 vind-ik-leuks lichter. Ook populaire popidolen zoals Eminem, Rihanna en Lady Gaga hebben hun fanbase op Facebook zien slinken.

Facebook voert deze grote kuis uit om gebruikers te kunnen garanderen dat ze op het sociale netwerk met echte personen en bedrijven te maken hebben. Volgens Facebook zullen de meeste pagina’s minder dan 1% van hun totale aantal vind-ik-leuks zien verdwijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business