Nieuws

Android-spelconsole vanaf nu te koop

Spelconsole Ouya is een feit. In juli werd het project gelanceerd op Kickstarter, waar het binnen twee dagen meer dan 2 miljoen dollar aan investeringen mocht ontvangen. Ondertussen is het team achter de console hard aan het werk, en kan het toestel besteld worden.

De Ouya is een zogenaamde hackbare console. Het vierkante doosje draait op Android en beschikt over een open broncode. Dat betekent dat iedereen die voor Android kan programmeren, ook software voor de Ouya kan programmeren. Elke Ouya komt dan ook met de nodige tools voor ontwikkelaars.

De console heeft een Tegra3 quadcoreprocessor, 1 GB RAM-geheugen en 8 GB interne Flash-opslag aan boord. Het toestel beschikt over een HDMI-aansluiting, een USB-poort en Bluetooth-verbinding. Je kan de Ouya op het internet aansluiten via WiFi of een ethernetkabel.

[related_article id=”152275″]

Wie zich afvraagt of er wel genoeg spellen beschikbaar zullen zijn voor deze console, hoeft zich geen zorgen te maken. Omdat de Ouya op Android draait, zullen alle spellen en apps voor Android ook op de spelconsole speelbaar zijn. Bovendien heeft Ouya reeds de steun van verschillende bekende spelontwikkelaars, waaronder Notch (Minecraft) en Jordan Mechner (Prince of Persia).

Alle spellen die voor de Ouya verschijnen zullen gebruik maken van het free-to-play model, dat we al kennen van populaire titels als Team Fortress 2 en League of Legends. Deze spellen zijn gratis te spelen, maar vragen bijvoorbeeld een kleine som geld voor speciale items of extra content.

De Ouya zal verkocht worden aan de schappelijke prijs van 99 dollar. De verwachting is dat de eerste consoles begin 2013 de deur zullen uitgaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business