Nieuws

HP toont Windows 8-tablet voor de zakenman

Hewlett-Packard maakt dan wel geen smartphones meer, maar in zakelijke tablets ziet het wel brood, zoals de nieuwe ElitePad 900.

De pc-maker toonde vandaag zijn tweede Windows 8-tablet, waar het al tijdens de Olympische Spelen reclame voor maakte.

De ElitePad 900 heeft een 10,1-inch display met een 16:10 beeldverhouding (1280 x 800 pixels). In plaats van ARM-chips zal de zakelijke tablet draaien op Intels nieuwste generatie x86 Atom-procesoren, al wil HP nog geen specificaties bekend maken.

Credit: CNet

Meer doen met accessoires
Standaard zit er geen toetsenbord bij de ElitePad 900, maar HP zegt nu al dat het een hele rits accessoires beschikbaar zal maken die de tablet in een ‘complete zakelijke oplossing’ zullen veranderen.

Zo zal de HP ElitePad Productivity Jacket, die veel weg heeft van Microsoft’s Surface-jasje, een ingebouwd toetsenbord en aansluitingspoorten bevatten. Maar er is ook een accessoire met een reservebatterij en meer aansluitingsopties (zoals HDMI) of een stylus voor het preciezere werk. Tenslotte komt er ook een dockingstation, waardoor je de ElitePad als tweede scherm kunt gebruiken.


Credit: HP

De zakelijke tablet zal verder schijfencryptie bevatten en worden geleverd met verhoogde beveiligingsfunctionaliteit.

Nog wat specificaties: de ElitePad 900 weegt zo’n 750 gram, is 9,2 millimeter dik en heeft een dunne batterij die het acht uur zou moeten uithouden. Verder: een 8 megapixel camera aan de achterzijde met LED-flits; een camera aan de voorkant met ondersteuning voor 1080p-video;een SIM-slot; 2 GB RAM-geheugen en SSD-opslag van 32 GB of 64 GB.

Met de officiële lancering van Windows 8 nabij kunnen we de komende weken een groot aantal nieuwe tablets verwachten van Microsoft’s partners. De ElitePad 900 zal echter niet de eerste zijn die op de markt verschijnt. HP is van plan het toestel in januari 2013 op de markt te brengen.

Volgens CNet, dat een korte hands-on publiceerde, zal de tablet in de Verenigde Staten 700 dollar gaan kosten. 

accessoireatomenterprisehpintelnieuwstabletwindows 8x86zakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals