Nieuws

New Super Mario Bros 2: Ouderwets goed

Het mag dan de zoveelste Mario-game zijn, maar dat betekent niet dat het spelplezier verdwenen is in New Super Mario Bros 2 voor Nintendo DS.

Voor de leek klinkt de naam als het type overenthousiaste marketingslogan waar vooral Aziaten nog wel eens in durven uitblinken. Voor de kenner staat het voor de zoveelste, of zo je wil, de volgende aflevering van een huis van vertrouwen. En dat huis staat er nog steeds.


Vragen naar de bekende weg
Sterker nog, wie er na twintig jaar afwezigheid terug zou binnenwandelen, zou zijn gastheer niet hoeven te vragen waar het toilet is. Dit is oldschool zijwaarts door een level sprinten en springen, vijanden ontwijken of met een welgemikte sprong uitschakelen en vooral onderweg veel, heel veel munten verzamelen.

[related_article id=”160734″]

Hoofddoel is het einde van elk level bereiken met zoveel mogelijk goudstukken op zak. In je eentje of samen met een speelkameraad die de game ook in zijn 3DS heeft zitten. De fans, en zelfs zij die hiervoor zelden meer dan geflirt hebben met de Super Mario Bros-games, krijgen behoorlijk wat déjà-vue te slikken, maar de besnorde loodgieter in de hoofdrol raakt daar als geen ander mee weg.


Hulpmiddelen
Nieuwkomers worden omarmd door hulpmiddeltjes die hen na vijf gefaalde pogingen met een aardig vermomde virtuele kruk tot aan de finish helpen.

Elegant, maar toch ietwat tegen de filosofie uit de begindagen in die zijn grootste bevrediging puurde uit het verlossende succes na twintig herhaalde pogingen. Ach, ook Mario moet met zijn tijd mee. Degelijk, vermakelijk, maar ook een beetje meer van hetzelfde. Al zal je de liefhebbers over dat laatste nooit horen klagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business