Nieuws

Google stopt Street View in mobiele kaarten

Google gaat Street View implementeren in de mobiele webapplicatie van Google Maps. Dat meldt Walt Mossberg van AllThingsD.

“Google zal donderdag aankondigen dat ze het populaire Street View gaan toevoegen aan de mobiele webversie van Google Maps, die ook via iPhone en iPad kan worden geraadpleegd. Ik heb dit kunnen uitproberen met testlinks die Google me gestuurd heeft. De links werkten zeer goed en lieten me toe om met mijn vinger 360° in het rond te kijken op locaties,” zo vertelt Mossberg.

Deze update van de mobiele webapplicatie komt natuurlijk net op het goede moment. Google Maps was tot voor kort de standaard kaartapplicatie op Apple iOS, maar in iOS 6 heeft Apple een strategische beslissing genomen en de app vervangen door het zelfgemaakte Apple Maps.

[related_article id=”158256″]

Apple Maps stuitte  bij de lancering echter op heel wat kritiek vanwege onnauwkeurigheden en slechte kwaliteit van de kaarten. CEO Tim Cook bood dan ook zijn excuses aan en stelde gebruikers voor om, in afwachting van verbeteringen, alternatieve toepassingen te gebruiken zoals onder meer de webapplicatie van Google Maps.

Door het toevoegen van Street View, een feature die Apple Maps overigens niet bezit, legt Google nu nog wat extra gewicht in de schaal om iOS-gebruikers naar de webapplicatie van Google Maps te lokken.

Of Google naast hun Android-applicatie uiteindelijk ook met een volwaardige iOS-applicatie gaat komen, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business