Nieuws

Google start charmeoffensief voor Maps

Google is gestart met een charmeoffensief voor zijn Maps-producten, onder meer met een nieuwe site die als showroom dient voor de mogelijkheden van zijn digitale atlas.

Google Maps Mania kwam MoreThanAMap.com woensdag als eerste op het spoor (meer dan een kaart), waar de zoekmachine demonstraties toont van de mogelijkheden van de programmeerinterface (API).

De meeste demo’s zijn welbekend bij het grote publiek, zoals routebeschrijvingen en de 3D-kaartlaag Street View. Maar er zijn ook gestileerde kaarten van verschillende grote steden en in een andere demonstratie zie je gevisualiseerde informatie als de vluchten van en naar London of een tijdslijn van aardbevingen over de hele wereld.

[related_article id=”158256″]

De mislukte Maps-applicatie van Apple iOS 6 heeft al verschillende bedrijven verleid om openlijk de betere kwaliteit van het eigen product aan te prijzen. Google gaat echter iets subtieler te werk.


Naast de hierboven genoemde demosite kondigde het eerder deze week aan dat Street View zijn opwachting zal maken in de eigen mobiele webapplicatie. Donderdag meldde The Verge al dat de 3D-laag al draait op de iOS-versie, waardoor Google via een achterdeurtje alsnog zijn kaarten op de nieuwe iPhone kan krijgen. Tenminste, tot het klaar is met het bouwen van een nieuwe native iOS-applicatie.

Een aanwezigheid van Google Maps op de nieuwe iPhone is erg belangrijk voor het bedrijf, omdat het steeds meer investeert in producten gebaseerd op geolocatie. Om de nauwkeurigheid te verhogen, heeft het zoveel mogelijk gebruikers nodig die zijn nieuwe vindingen van nauwkeurige data kunnen voorzien en zijn kaartproducten spelen daar een vitale rol in.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business