Nieuws

WeePee haalt miljoen op voor tv

Het Oostendse WeePee New Media Ventures heeft een miljoen euro opgehaald om tv-distributeur te worden over het internet.

WeePee zou graag een televisie-aanbieder worden die de Belgische televisiezenders beschikbaar maakt over het internet. Je kan dan je favoriete programma bekijken op een iPad of een laptop, zolang je maar een gewone internetverbinding hebt.

Voor zo’n internet-tv heeft WeePee nu al een testplatform, maar dat platform zouden ze graag uitbreiden om 100.000 simultane kijkers te kunnen bedienen. En daarvoor is geld nodig. Geld dat WeePee in een kapitaalronde heeft opgehaald: 957.000 euro.

Nog dit jaar beschikbaar
Het televisie-aanbod start nog dit jaar, belooft Chris Demeyere, de communicatiedirecteur van WeePee New Media Ventures.  Enkele duizenden mensen kunnen als eerste intekenen op het televisie-aanbod.

“Ons aanbod aan consumenten zal allicht snel groeien,” zegt Demeyere, “maar daarnaast hebben we ook nog een aanbod aan bedrijven dat een minder snelle opmars zal maken, maar dat wel groter kan worden. We gaan aan buitenlandse telecomoperatoren de mogelijkheid bieden om met WeePee ook televisie aan te bieden naast telecomdiensten.”

Daarnaast zoekt WeePee ook nog zakelijke klanten die hun videobeelden over het internet willen streamen. Als je een evenement houdt en je wil mensen over het internet live in de vreugde laten delen, dan kan je een beroep doen op WeePee. Deze dienst is trouwens nu al te krijgen, nog voor de kapitaalronde. Voor andere diensten is het nog even wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business