Nieuws

Meester van je netwerk

Wireshark, een afsplitsing van het bekende Ethereal, is een network protocol analyser. Dankzij het meegeleverde Winpcap kan het overweg met live data en met informatie die in een bestand werd opgeslagen.

Wireshark is zonder twijfel een van de krachtigste en populairste tools. Het draait op uiteenlopende platforms. Wireshark herkent meerdere protocols en kan met bestanden van heel wat andere analysetoepassingen overweg.

Kleurcodes
De interface oogt verrassend eenvoudig en laat zich verregaand aanpassen. Mede dankzij kleurcodes is ook de weergave overzichtelijk, maar met een handleiding van bijna driehonderd pagina’s hoef je je weinig illusies te maken: Wireshark is een krachtpatser die vooral in handen van onderlegde netwerkbeheerders tot zijn recht komt.

[download_file]

Zo kun je complexe filtermacro’s creëren en expressies samenstellen voor het filteren van de weergave. Afhankelijk van het protocol waarop je wilt filteren, staan hiervoor aangepaste operatoren tot je beschikking. Voor snelle filtering kun je ook gebruikmaken van een simpel filterveld, waar je ook eenvoudige termen als ‘HTTP’ of ‘SNMP’ in kwijt kunt.


Ook aantrekkelijk is de uitgebreide module voor statistische analyse van je netwerkverkeer. Hiermee kun je allerlei meetresultaten in numerieke of grafische vorm opvragen.

In deze download bieden we je de 32-bits Windows-versie aan van Wireshark. Voor andere versies kun je terecht op de algemene downloadpagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business