Nieuws

Sony staakt tijdelijk verkoop Xperia-tablet

Sony heeft de verkoop van zijn Xperia Tablet S tijdelijk stopgezet, nadat het een lelijke productiefout in een aanzienlijk aantal van zijn Android-tablets ontdekte.

Het Japanse bedrijf kwam er achter dat een gat tussen het scherm en de behuizing water doorlaat, waardoor de ingewanden van de tablets vochtig kunnen worden. Volgens Reuters zijn er tot nu toe zo’n 100.000 tablets wereldwijd verkocht, al is het onbekend om hoeveel defecte toestellen het gaat.

Sony heeft al toegezegd om getroffen tablets terug naar de fabriek te halen voor reparatie. Het defect is pijnlijk, omdat dit afgelopen augustus gelanceerde model nu juist waterbestendig zou moeten zijn.

[related_article id=”158662″]

De Sony Xperia Tablet S moet niet worden verward met Sony’s eerdere Android-tablet, die simpelweg Sony Tablet S heette. De Xperia-merknaam is het resultaat van de overname van Sony Ericsson.

Het is voorlopig nog onbekend hoe lang de productiestop zal duren. We hebben Sony België om een reactie gevraagd over hoe het op lokaal niveau zal omgaan met het incident.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business