Nieuws

Sleeping Dogs: Oosters knokken

Een flinterdun verhaaltje, veel bewegingsvrijheid en volop geweld. Wie van Grand Theft Auto houdt, kan hier zijn ei kwijt.

Wei Chen groeide op in Hongkong en maakte er heel wat foute vrienden, maar beterde zijn leven toen zijn ouders naar de V.S. emigreerden. Daar koos hij voor het rechte pad en onderscheidde hij zich als een van de beste undercoveragenten. Een levenswandel die Shen tot de gedroomde mol in de nagenoeg onmogelijk te infiltreren Triades van zijn geboortestad maakt.


Gooi daar nog wat persoonlijke wraakmotieven, een snuifje romantiek en tonnen Hong Kong Action Cinema bovenop en je krijgt een idee van deze openwereldactiegame. Als Wei Shen volg je een met aardige tussenfilmpjes aan elkaar gelinkte plot. Die stuurt je van missie naar missie door het soms indrukwekkend, dan weer net iets te slordig en dunbevolkt neergezette Hongkong.

[related_article id=”160734″]

Je kiest je route zelf en wordt daarbij aangemoedigd om je een dozijn of meer uren in optionele queesten te verliezen. Sleeping Dogs mist de diepgang en misschien ook wel de impact van genrevoorbeeld Grand Theft Auto, maar blijft tot het einde boeien.


Met dank aan de explosieve en vooral filmische cocktail van free-running, spectaculaire lijf-aan-lijf en vuurgevechten, en intense achtervolgingsscènes. Overdadig en bij momenten ook gratuit geweld is nooit veraf, maar net zoals het zwalpen tussen pathos en onderkoeld acteerwerk hoort dat er hier, in dit genre, voor een keer gewoon bij. (RAP)

www.sleepingdogs.net
Prijs: € 59,99 (PS3)
Ook op Xbox 360 en pc
Score: 3 op 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business