Nieuws

Apple verklaart paarse schijn op foto’s

Apple heeft in een officiële verklaring duidelijk gemaakt dat de paarse schijn normaal is. Het is iets wat vaak voorkomt, zelfs bij sommige DSLR-lenzen, aldus de iPhonemaker.

Het bedrijf uit Cupertino heeft in een ondersteuningsdocument op de website van Apple verklaard dat de paarse schijn te verklaren is door reflectie op de lens wanneer het directe felle licht, vaak zonlicht, net buiten het beeld valt.

Om de reflectie en de paarse gloed op de foto tegen te gaan geeft Apple een paar suggesties: je kan je hand gebruiken om de zon af te schermen of de iPhone lichtjes anders vasthouden, zodat de reflectie anders valt en je minder last hebt van de paarse schijn.

[related_article id=”158256″]

Apple maakt ook duidelijk dat dit fenomeen zich ook kan voordoen bij sommige DSLR-lenzen en compactcamera"s. Bij een DSLR wordt het probleem vaak opgelost door het gebruik van een zonnekap.

Het effect was vroeger ook al aanwezig op de vijf voorgaande generaties iPhone, zegt het bedrijf van wijlen Steve Jobs, maar was toen hoogstwaarschijnlijk minder snel waar te nemen door het gebruik van andere materialen om de camera te beschermen. Sinds de iPhone 5 gebruikt Apple "Sapphire Glass", een zeer sterk glas, dat mogelijk harder reflecteert dan de voorgaande gebruikte glas- en plasticsoorten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business