Nieuws

Techreuzen bouwen wiki voor webontwikkelaars

Toonaangevende techbedrijven als Google, Apple en Microsoft werken samen aan een kennisplatform dat websitebouwers een betrouwbaar houvast moet geven.

Omdat het bouwen van websites door de jaren heen steeds complexer is geworden, moeten ontwikkelaars rekening houden met  de meest uiteenlopende standaarden, browsers en schermformaten. De juiste documentatie is vaak uitgesmeerd over een groot aantal verschillende websites, waardoor het vinden van de juiste oplossing voor een probleem vaak tijdrovend kan zijn.

Met de zegen van het World Wide Web Consortium (W3C) hebben een groot aantal techreuzen als Facebook, Mozilla, Google, Microsoft, Nokia, Apple en anderen daarom nu de werkgroep Web Platform Docs opgericht, die als doel heeft een plek te creëren waar al die kennis correct, helder en centraal staat.

[related_article id=”158256″]


Deze week werd een nieuwe site gelanceerd, Webplatform.org, die wordt omschreven als “dé plek om te komen voor de antwoorden op al je lastigste (en meest eenvoudige) vragen over ontwikkeling en ontwerp omtrent het Open Web Platform.”

Webplatform.org, momenteel nog in de alphafase, bevat een wiki, webfora, een chatkanaal en een blog. Iedereen kan in principe materiaal aandragen, maar het geheel wordt gemodereerd door een aantal van de eerder genoemde techgiganten.

De ambities van de werkgroep zijn groot. Zij zien Webplatform.org uitgroeien tot een online bibliotheek waar “nauwkeurige, bijgewerkte en begrijpelijke referenties en instructies staan voor elk onderdeel van client-side ontwikkeling en ontwerp.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business