Gevirtualiseerd werken, ook zonder internet

Met virtualisatie kan een bedrijf virtuele desktops streamen naar een toestel. Maar wat bij een upgrade, of wanneer er geen internetverbinding is?

Op VMworld toont CTO Steve Herrod Mirage, dat het in handen kreeg door de overname van Wanova. Deze technologie deelt je virtuele Windows op in verschillende lagen waardoor zaken als het core besturingssysteem wordt gescheiden van de hardware.

Dat opent nieuwe mogelijkheden. Mirage pusht de image van het besturingssysteem naar je toestel, maar omwille van die lagen is het makkelijk om hetzelfde besturingssysteem (en dezelfde omgeving) naar verschillende soorten toestellen uit te rollen.

Op verplaatsing

De images op je toestel wordt continu gesynchroniseerd zodat je overal je meest recente werkomgeving kan gebruiken. Die virtuele omgeving wordt traditioneel gestreamed, maar met Mirage kan je die virtuele desktopinterface (VDI) ook zonder of met een beperkte verbinding blijven gebruiken. Ideaal voor op verplaatsing of in het buitenland.

Zodra er weer een stabiele internetverbinding is, synchroniseert alles weer met de server waarna je diezelfde omgeving weer kan oproepen op een ander toestel.

Upgrades

Tijdens een demo zien we hoe dit ook de mogelijkheden toont voor upgrades. Zo wordt op de achtergrond van een (gevirtualiseerd) Windows XP-systeem Windows 7 klaargezet.

De gebruiker krijgt de vraag om te rebooten en komt enkele minuten later terug in een Windows 7-omgeving, maar wel met hetzelfde bureaublad en met dezelfde documenten waar hij een kwartiertje eerder nog in werkte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business