Het nieuws raakte eerder deze week al bekend, de Samsung Galaxy S III heeft er een kleiner broertje bij. Het ‘kleintje’ zal vanaf nu door het leven gaan als de Samsung Galaxy S III mini. Het nieuws werd donderdag officieel bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Duitsland. De mini is met dezelfde zorg en kwaliteit […]


Het nieuws raakte eerder deze week al bekend, de Samsung Galaxy S III heeft er een kleiner broertje bij. Het ‘kleintje’ zal vanaf nu door het leven gaan als de Samsung Galaxy S III mini. Het nieuws werd donderdag officieel bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Duitsland.

De mini is met dezelfde zorg en kwaliteit als zijn grote broer gebouwd, hij is alleen een stukje kleiner en beschikt over een 4 inch scherm. De verwachting was dat de specificaties van de Galaxy S III mini grotendeels hetzelfde zouden zijn als die van de Galaxy S III. Dit blijkt toch anders te zijn.

Het toestel beschikt over een 1 GHz dual-core processor met 816 MB RAM en 8GB intern geheugen, dat kun je nog wel uitbreiden tot maximaal 32GB door een microSD-kaart toe te voegen. Aan de achterzijde zit een camera van 5 megapixel en aan de voorzijde een VGA camera om te videobellen. De Samsung Galaxy S III mini draait op Android 4.1 met Samsung TouchWiz.


[related_article id=”161563″]

Naast een aantal verschillen, zijn er ook grote overeenkomsten tussen de Galaxy S III en de Galaxy S III mini. Zo maakt de mini ook gebruik van NFC en heeft hij een Super AMOLED-scherm. In de Benelux zal de Galaxy S III mini echter geen NFC aan boord hebben.

Veel van de extra mogelijkheden die Samsung voor de Galaxy S III heeft bedacht vinden we ook op het kleinere toestel. Zo kun je gebruik maken van S-Beam om bestanden te delen met andere Samsung-toestellen. Ook de Smart Stay-functie die ervoor zorgt dat het scherm wakker blijft zolang je ernaar kijkt kun je gebruiken op de mini. Met Direct Call kun je direct bellen wanneer je een sms aan het typen bent door alleen maar het toestel naar je oor te bewegen.

Al bij al is de Samsung Galaxy S III mini dus ook qua specificaties het kleine broertje van de Samsung Galaxy S III, maar hij kan zeker goed mee met de huidige reeks smartphones.

De Samsung Galaxy S III mini krijgt een plaats in het middensegment en daar is de prijs ook naar. De smartphone zal te koop zijn in de kleuren wit en blauw voor een prijs van 379 euro. Het toestel zou dit jaar nog in de winkel moeten liggen.