Nieuws

Apple iPad mini-geruchten: een overzicht

De afgelopen jaren is er al druk gespeculeerd over het onderwerp, tot op het punt dat de inmiddels overleden Steve Jobs een verklaring aflegde aan Amerikaanse media: “de iPad mini is DOA (dead on arrival, term voor voor een toestel dat stuk is op het moment dat het uit de doos komt, nvdr.): hij komt er niet”.

Maar nu de geruchten een concreter ontwerp tonen en er vermoedelijke Europese prijzen zijn uitgelekt, lijkt het toch steeds minder waarschijnlijk dat Apple de visie van Jobs zal aanhouden: de iPad mini komt er- de vraag is enkel nog wanneer. We geven even een update over de stand van zaken.

In september, tijdens de iPhone-drukte, kwamen we al met het nieuws dat de vermoedelijke iPad mini-achterkant uitgelekt is. De behuizing toont een Lightning-connector (die toen nog niet bevestigd was) en een aluminium afwerking.

[related_article id=”158256″]

Oorspronkelijk dacht Fortune (op basis van een belangrijke Apple-investeerder) dat Apple op 10 oktober de iPad mini al zou voorstellen. Dagen gingen voorbij, maar het bleef stil: er was geen enkele journalist die een uitnodiging had ontvangen.

Enkele dagen voordat de uitnodiging zou komen berichtte The Wall Street Journal dat Apple tien miljoen stuks had besteld van de kleine tablet. Dat zou gebaseerd zijn op berichten die de krant had opgevangen bij onderdeelfabrikanten, die naar verluid bestellingen hebben ontvangen voor tien miljoen stuks.

De dag voordat journalisten wereldwijd een uitnodiging verwachtten kwam Sonny Dickson, tewerkgesteld bij 9to5mac, met enkele foto’s van het nieuwe toestel via Twitter. Of de foto’s echt zijn moet nog blijken, maar het lijkt in elk geval realistisch.

De uitnodiging die op 10 oktober verwacht werd, kwam er niet. Wel dook er een nieuw gerucht op: op 13 oktober wist MacRumors enkele foto’s te bemachtigen van de batterij van de nieuwe iPad mini. De batterij zou op 3,72 volt draaien, waarmee hij 16,7W/u zou kunnen leveren met een capaciteit van 4490mAh.

Op 12 oktober kwam overigens wel het gerucht dat de iPad mini dan toch niet 17 oktober maar wel 23 oktober zal worden voorgesteld. Dat zou betekenen dat journalisten deze week alsnog een uitnodiging zal uitsturen. AllThingsD merkt ook op dat het event vreemd genoeg dan op een dinsdag zou vallen, en niet op een woensdag zoals voorheen altijd het geval was.  Opmerkelijk is ook dat de iPad mini dan 3 dagen voor de lancering van de Microsoft Surface zal worden aangekondigd. Mogelijk wil Apple hiermee op het laatste ogenblik nog klanten afsnoepen.

Afgelopen week lekte Media Markt vermoedelijk ook prijzen van de iPad mini: de Duitse tak van de keten heeft een boel producten in het inventarissysteem staan met als omschrijving ‘Apple iPad mini Wi-Fi 8GB’ tot en met ‘Apple ipad mini cellular 64GB’. Prijzen variëren van 249 tot 649 euro. Er is een Duitstalig artikel beschikbaar op Schimanke.com, een Duitse webblog.

Tenslotte kwam Adrian Kingsley-Hughes, auteur bij ZDNet.com, nog met een stuk over hoe de iPad mini een succes kan worden. Je kan een vertaling nalezen die bij ons op 8 oktober verscheen.

Voorlopig zijn dat de belangrijkste geruchten op een rijtje. We "weten" hoe de achterkant en de batterij er uit zien, de voorkant met smallere randen is getoond en het toestel zal een Lightning-connector gaan krijgen als we de geruchten mogen geloven. De batterij is vergelijkbaar met de iPad 2 – er zal dus geen Retina-scherm in de iPad mini zitten. Verder zal het toestel tussen de 249 en 649 euro gaan kosten.

Waarschijnlijk kunnen we de iPad mini eind deze maand nog in de winkel vinden – zoniet begin volgende maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business