Nieuws

Europa roept Google weer op het matje

Europese privacyregulatoren hebben enkele gebreken vastgesteld in Googles privacyverklaring, die daardoor mogelijk niet volledig strookt met de Europese wetten voor bescherming van data.

In maart kwam Google met een vernieuwde privacyverklaring, die het bedrijf toeliet om de gebruikersdata uit verschillende Google-diensten eenvoudig samen te voegen, om zo een betere gebruikservaring en meer gerichte advertenties te kunnen aanbieden.

Reuters meldt nu dat 24 van de 27 Europese regulatoren, met uitzondering van Griekenland, Roemenië en Litouwen, een gezamenlijke brief hebben ondertekend en verstuurd naar de zoekgigant, waarin ze vragen om de nodige aanpassingen door te voeren in de privacy policy.

[related_article id=”158578″]

Europa wil weten wat Googles intenties en methodes zijn voor het combineren van gebruikersdata. In de brief staat ook te lezen dat Google expliciete toestemming moet vragen aan gebruikers om de gegevens te mogen samenvoegen. “Het samenvoegen van persoonlijke gegevens op zo een grote schaal creëert grote risico’s voor de privacy van gebruikers,” aldus de regulatoren.

De Europese privacywaakhond, de Article 29 Working Party, vraagt dat Google de vernieuwde privacyverklaring tijdelijk terugtrekt, tot kan bepaald worden of de verklaring in tegenspraak is met de Europese regels.

Volgens The Guardian zal de Franse privacyregulator CNIL vandaag laten weten of Google de Europese regels al dan niet heeft overtreden. De zoekgigant kan mogelijk voor enkele honderduizenden euro’s beboet worden, en kan ook gedwongen worden om de aanpassingen in de privacyverklaring opnieuw ongedaan te maken.

beveiligingcnildatabeschermingeuropagooglenieuwsprivacyprivacyregulatorprivacyverklaring

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN