Nieuws

Bestanden snel op de juiste plaats

Bestanden snel op de juiste plaats

De snelste manier om je weg te verliezen in de veelheid van je databestanden is die allemaal zonder onderscheid in eenzelfde map te plaatsen. De remedie? Bestanden volgens type of thema in verschillende mappen stockeren. Dat vergt enige discipline en misschien ook wat hulp van Pneumatic Tubes File Router.

De tool haalt zijn wat vreemde naam uit het pneumatische buizensysteem waarvan bedrijven zich pakweg 100 jaar geleden bedienden om postpakketjes snel tot bij de juiste afdeling te krijgen. Dit systeem blijkt inderdaad een gepaste metafoor voor de werking van dit programma…

[download_file]

Je hoeft een bestand maar naar een bepaald pictogram in het ‘schakelbord’ van Pneumatic Tubes te verslepen om het in de gewenste map te krijgen. Uiteraard heb je er dan wel eerst zelf voor gezorgd dat dit pictogram aan de juiste map gekoppeld is. Op die manier creëer je dus een pictogram – een grafische snelkoppeling, eigenlijk – voor elke gewenste map. Om sneller het juiste pictogram te herkennen zorg je er natuurlijk voor dat elk pictogram er anders uitziet. Het volstaat naar een of andere afbeelding te verwijzen en Pneumatic Tools maakt er automatisch een miniatuurafbeelding van voor het pictogram.

Echt spectaculair is dat natuurlijk niet: in feite kan je net zo goed zelf een map met snelkoppelingen naar andere mappen creëren en de bestanden naar die snelkoppelingen verslepen.

Pneumatic Tubes voegt er echter een paar handige extra’s aan toe. Zo kan je aan elk pictogram een eigen sneltoets koppelen. Vervolgens kan je één bepaalde map als “rootmap” definiëren. Alle bestanden die je in die map laat terechtkomen, worden dan een voor een opgelijst in het venster van Pneumatic Tubes – deze lijst wordt de conveyor belt ofte transportband genoemd. Je hoeft nu maar de gewenste sneltoets in te tikken en het getoonde bestand wordt automatisch verplaatst naar de bijhorende map.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business