Nieuws

Studenten laten clouds strijden in Cloudbattle

Vier studenten toegepaste informatica organiseren een strijdkamp tussen de cloudtechnologieën Google Apps en Office 365. Het doel: de beste cloud vinden voor de toeschouwers van de kamp.

Een Cloudbattle begint met uitleg over de twee clouds die tegenover elkaar in de arena staan. In dit geval gaat het om Google Apps en Office 365. Dat zijn allebei kantoorsuites op het internet waarmee je documenten en spreadscheets kan maken, kan e-mailen en je agenda kan beheren.

Op de battle is voor elke cloud een specialist aanwezig die zijn technologie met hand en tand verdedigt terwijl hij de concurrentie steken toedient. De strijd gaat om functionaliteiten van de kantoorpakketten en over de verschillende filosofieën: wil je enkel online of ook lokale software? Wie kan welke digitale bewerking beter dan de andere cloud?

“Dankzij zo’n battle kom je meer te weten over de Cloud en zijn twee grootste aanbieders,” zegt mede-organisator van de Leuvense Cloudbattle David Demeyer, “de beide technologieën worden voorgesteld samen met hun functies. Daardoor krijg je een beter beeld van de technologieën en kan je inschatten welke het best zou passen binnen jouw bedrijf.”

Studenten organiseren
De Cloudbattle van 6 december in Leuven is de grootste in een reeks van vijf Cloudbattles in heel Vlaanderen. Voor de organisatie van de Leuvense versie staan vier studenten toegepaste informatica in.

Om deel te nemen aan zo’n Cloudbattle kan je je inschrijven op de website van Cloudbattle. De eerste is 24 oktober al al in Kontich. Voor de Leuvense Cloudbattle op 6 december gebruik je deze link.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business