Nieuws

Google brengt zoekapp uit voor Windows 8

Net als op iOS brengt Google een aparte zoekapplicatie voor Windows 8 om zo een plekje te veroveren op het startscherm.

Terwijl gebruikers op traditionele Windows pc’s Google bereiken via de browser, hoopt de zoekmachine dat ze op Windows 8-toestellen de nieuwe toegewijde app direct zullen weten te vinden.

Net zoals het heeft gedaan met iOS en BlackBerry brengt Google een aparte applicatie uit, die vanaf nu ook in de Windows Store is te vinden, ontdekte Microsoft-programmeur Mohamed Mansour, die dit meldde op Google+.

[related_article id=”158901″]

De nieuwe applicatie is interessant om meerdere redenen. Het toont aan dat Google zelf wil profiteren van advertentie-inkomsten, zonder die te hoeven delen met makers van software en diensten die de zoekmachine normaal aanbevelen in hun produkten.

Daarnaast wordt de kans groot dat Google zijn andere populaire diensten (YouTube, Gmail, Google Maps) naar Windows 8 zal brengen in hun eigen verpakking.

De nieuwe app heeft niet alleen de welbekende zoekbalk, maar biedt ook de optie voor spraakopdrachten. Net als de reguliere thuispagina toont de Windows 8-app instant previews, verkleinde versies van webpagina’s die gebruikers tonen wat ze te zien krijgen als ze op de link klikken.


In tegenstelling tot de browserversie worden deze previews naast elkaar weergegeven op een zwarte achtergrond, overigens net als de resultaten in de beeldenzoeker. Zoals je hieronder kunt zien, dient de Google-app ook als springplank voor de vele diensten die het te bieden heeft.


Windows RT valt buiten de boot
Hoewel de app in het Metro-scherm zal opduiken, zal het volgens Google alleen werken op de verschillende versies van Windows 8, die draaien op machines met x86-chips. Dat betekent dat ARM-gebaseerde Windows RT-tablets, waaronder de zojuist aangekondigde Microsoft Surface RT de app niet kunnen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business