Nieuws

Gratis internetvideo bij Blu-Ray in 2013 in Benelux?

UltraViolet, de digitale kluis die rechten op cloudtoegang voor films beheert, gaat dit jaar nog naar Canada. De Benelux volgt ten vroegste eind 2013. Dat schrijft Entertainment Business op basis van een gesprek met de lokale baas van Sony Pictures Home Entertainment.

De technologie UltraViolet is de opvolger van de Blu-Ray. Gebruikers kopen één keer een licentie om een film te zien en kunnen die daarna overal afspelen waar ze willen, op meerdere platforms en toestellen. Op dit ogenblik zitten deze UltraViolet-licenties vaak bij Blu-Ray-schijven. Daardoor kan je een gekochte film ook digitaal naar je laptop op vakantie streamen terwijl de Blu-Ray thuis in de kast staat.

En wij?

De dienst is al beschikbaar in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk en breidt dit jaar uit naar Canada. In 2013 volgen ook nog Ierland, Duitsland, Frankrijk, Australië en Nieuw Zeeland. Volgens Managing director Universal Pictures Benelux Fernando Ojeda komt het systeem niet voor het eind van 2013 naar de Benelux.

In een gesprek met Entertainment Business zegt Pieter Swaelens, countrymanager Sony Pictures Home Entertainment, dat hij Ultraviolet hier pas tegen 2014 verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business