Galaxy-lijn bezorgt Samsung recordwinst

De kwartaalwinst van Samsung Electronics stijgt met 91 procent. De helft van de omzet is te danken aan de Galaxy smartphones en tablets.

De operationele winst steeg met 5,7 miljard euro. De totale omzet in het kwartaal,wat afliep op 30 september, was 52,18 triljoen won of 36,7 miljard euro. Dat is 26 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De afdeling Mobile Comunications was met een omzet van 26,25 triljoen won (18,5 miljard euro) op zichzelf genoeg voor de helft van dat bedrag. Volgens het bedrijf zelf was de Galaxy SIII belangrijk om de winstmarges te laten stijgen. Ook de verkoop van LTE-toestellen steeg, maar hier weegt de concurrentie op de winstmarges.

Meer smartphones dan Apple?
Verkoopcijfers geeft Samsung niet, maar analisten gaan er van uit dat het bedrijf zo’n zestig miljoen smartphones verkocht in het afgelopen kwartaal.

Ter vergelijking: Apple maakte enkele uren eerder zijn cijfers bekend waaruit bleek dat het 8,2 miljard dollar winst en 36 miljard dollar omzet maakte. Daarbij werden er 26,9 miljoen iPhones verkocht.

Overige afdelingen
Samsung kon zijn schermenafdeling weer winstgevend maken met een operationele winst van 1,09 triljoen won (767,4 miljoen euro), een stijging van 19 procent ten opzichte van een jaar geleden.

De winst uit de chipafdeling daalt met 28 procent naar 1,15 triljoen won (809,6 miljoen euro). Dat is volgens het bedrijf te wijten aan de vraag naar DRAM chips.

financieelgalaxykwartaalresultatennieuwsomzetsamsungsiiiwinst

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN