Nieuws

Hoe log je in op Windows 8? (video)

Je hebt een nieuwe Windows 8-tablet, -notebook of pc gekocht en nu zijn basishandelingen ineens niet meer zo simpel. We tonen je hoe je moet inloggen met je Microsoft-account.

In Windows 8 stapt Microsoft over naar een nieuwe manier van beveiliging die veel meer leunt op het internet dan je gewend was. Vanaf nu is je Microsoft-account, die je gebruikt om toegang te krijgen tot Hotmail, Skydrive en al die andere diensten, ook de toegangssleutel tot je Windows 8-toestel.

Aanmelden voor touchscreens

Als je een Windows 8/RT-tablet opstart of uit de slaapstand haalt, krijg je eerst een lockscreen in beeld. Veeg met je vinger omhoog en je krijgt nu het aanmeldscherm te zien. Voer het e-mailadres van je Microsoft-account en wachtwoord in en druk op Enter.

[related_article id=”161452″]


Inloggen met muis en toetsenbord

De procedure voor Windows 8-toestellen die geen touchscreen hebben, verschilt vrij weinig van bovengenoemde methode. Gebruik alleen wel de spatiebalk om het lockscreen van je scherm af te krijgen en voer vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in om te kunnen inloggen.


Deze manier van aanmelden zijn we al gewend van Google en Apple en komt nu dus ook naar je pc. Het grote voordeel is dat al je persoonlijke informatie gelijk is op alle toestellen die je hebt aangemeld met deze account.


Als je niet wilt inloggen met je Microsoft-account, maar met een lokaal wachtwoord, is dat wel degelijk mogelijk. We zullen we je dit in een later artikel uitleggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business