Nieuws

Crash course ‘Business Continuity’: gratis seminarie op 20 november (deel1)

Naar aanleiding van ons gratis Business Meets IT-seminarie over business continuity van 20 november brengen wij een kleine crash course ‘business continuity’. Dit is de eerste aflevering.

1. Wat is business continuity?
Eigenlijk is het principe van business continuity erg eenvoudig: zorgen dat de boel (zoveel mogelijk) blijft draaien. Een betrachting die van alle tijden is in het zakenleven, maar vandaag toch meer aandacht krijgt. Business continuity verwijst naar die activiteiten die dagelijks worden uitgevoerd om de dienstverlening, consistentie en veerkracht van uw organisatie zoveel mogelijk te kunnen garanderen.

2. Wat is het verschil met disaster recovery?
Disaster recovery is eigenlijk een relatief klein onderdeel van business continuity. Want terwijl bij ‘disaster recovery’ de vraag centraal staat hoe men zo snel mogelijk de infrastructuur weer overeind krijgt na een catastrofe, is bij ‘business continuity’ de centrale vraag: hoe houd ik mijn bedrijf draaiende, zelfs in tijden van catastrofes. Business Continuity is dus niet iets dat op het moment van een of ander ramp de kop komt opsteken.

3. Wat zijn de drijfveren van business continuity?
Die zijn divers. Sommigen denken meteen aan vulkaanuitbarstingen, overstromingen, terreur of epidemieën. Maar vaak gaat het om het beheersbaar houden van uw afhankelijkheid van IT. Vaak is de crash van een harde schijf de belangrijkste aanleiding voor een uitval. Los daarvan lijken de risico’s voor uw bedrijf alsmaar groter te worden. Vanuit de overheid wordt in dit kader meer en meer regelgeving opgelegd. Ook uw klanten verwachten dat ze altijd op u kunnen rekenen en dat u daar maatregelen voor neemt.

Meer info over het Business Meets IT-seminarie van 20 november vindt u op: http://www.businessmeetsit.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business