Nieuws

Screenshots maken voor Evernote-notitieblok

Evernote, het ultieme digitale notitieblok, krijgt er een maatje bij op Windows. Met Skitch, een handige screenshottool, maak en bewerk je beeld snel en vakkundig.

Er zijn talloze gratis programma’s om screenshots mee te maken en bewerken, maar er is geen die zo’n nauwe samenwerking heeft met Evernote als Skitch. Dit screenshotprogramma was al te vinden op de meeste toestellen (iOS, Mac OS X, Android) waar je dit populaire ‘digitale brein’ kunt vinden, maar Windows-ondersteuning ontbrak tot nu toe.

[download_file]

Skitch doet dingen niet wezenlijk anders dan andere screenshotsoftware. Je maakt een afdruk van (een gedeelte van) je scherm en kunt vervolgens handige extra’s toevoegen. Zo kun je tekst in kleur uitlijnen, pijlen toevoegen of tekst in het beeld tikken.

[related_article id=”160534″]

Uiteraard is de integratie tussen Skitch en Evernote waterdicht. Als je een screenshot neemt in Skitch, kun je die direct importeren naar een notitieboek en omgekeerd kun je screenshots in Evernote direct openen met Skitch.

Een leuke extra is de mogelijkheid om wegenkaarten binnenin Skitch te openen om vervolgens met symbolen en pijlen wegwijzers toe te voegen. Het resultaat kun je vervolgens eenvoudig opslaan.


Naast een versie voor Windows 7 zijn de makers van Evernote ook Windows 8 niet vergeten, met een gloednieuwe Skitch-app voor de Windows Store die zijn voordeel doet met de touchscreenmogelijkheden van het nieuwe besturingssysteem. 

Je kunt deze nieuwe app vinden door op de link te klikken, maar uiteraard kun je de app ook rechtstreeks vinden in de Windows Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business