Huawei niet welkom op Windows Phone 8 feestje

Microsoft stelde maandag in de VS zijn Windows Phone 8 voor. Nokia, HTC en Samsung waren aanwezig maar Huawei moest thuisblijven.

Officiëel klinkt het dat Microsoft de beslissing  om een van de vier WP8-fabrikanten niet uit te nodigen er kwam door verschillende marktstrategiën. Maar YU Chendong, Huawei’s vicepresident, suggereert intussen op Weibo, de Chinese variant van Twitter, iets anders.

“We zijn een van de vier (Windows Phone 8) makers en toch kunnen we de globale lancering niet bijwonen. Ik hoop dat deze ongepaste situatie geen verrassing is in het midden van de politieke en zakelijke strubbelingen tussen China en de VS.”

[related_article id=”161452″]

Daarmee verwijst hij naar een recent rapport waarin het inlichtingencomité van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het gebrek aan transparantie laakt waardoor het Huawei onvoldoende kon onderzoeken. Ook zouden er links zijn naar het Chinese bevrijdingsleger, de militaire arm van de Chinese communistische partij.

Eigen besturingssysteem
Chinese technologiebedrijven zijn niet populair bij in de VS, daarom werken Huawei en ZTE nu aan een eigen besturingssysteem dat een concurrent voor Android, iOS en Windows Phone moet zjin.

Volgens Wan Biao, verantwoordelijk voor de consumentenproducten bij Huawei, is het bedrijf bezig met onderzoek en ontwikkeling naar het nieuwe systeem. Ook ZTE werkt in China aan zijn eigen systeem verklaart het bedrijf aan een Chinese website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business