Nieuws

Apple’s Fusion Drive: wat is het?

Apple maakte vorige week op zijn speciaal persevent de nieuwe reeks iMacs bekend. Nieuw was Fusion Drive, maar Apple maakte vooralsnog niks technisch bekend.

Inmiddels heeft het bedrijf uit Cupertino een tipje van de sluier opgelicht. Wat we al wisten was dat Fusion Drive een brug maakt tussen een SSD en een normale harde schijf, en die twee schijven als één geheel presenteert aan de OSX-gebruiker.

Om die technologie te beschrijven zijn er allerhande termen, maar de meest voor de hand liggende in dit geval is HSM: Hierarchical storage management. De software bekijkt vaakgebruikte software en bestanden, en verplaatst de meest frequent gebruikte items naar de SSD.

[related_article id=”158256″]

In Apple"s "Over Fusion Drive" technische fiche is het duidelijk dat deze mogelijkheid niet afhankelijk is van de schijven maar van Apple"s opslagbeheersoftware.

Volgens de pagina komen Fusion Drive-systemen met een aangepaste versie van Schijfhulpprogramma. De pagina waarschuwt dat de nieuwe systemen niet overweg kunnen met oudere versies van Apple"s schijfbeheersoftware.

Verder waarschuwt Apple dat schijfbeheer van derden mogelijk ook niet overweg kan met Fusion Disk. Verder kan Fusion Disk enkel gebruikt worden met OSX 10.8.2 Mountain Lion.

Momenteel is er niet al te veel gekend over Apple"s Fusion Drive. We zullen in de volgende maanden meer te weten komen over Apple"s caching SSD-alternatief Fusion Drive wanneer de nieuwe iMacs verzonden worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business