Nieuws

Orkaan Sandy blaast techblogs offline

Orkaan Sandy treft niet alleen de inwoners van de Amerikaanse oostkust, maar slaat ook een rits populaire techblogs offline.

De monsterstorm, die Google al deed besluiten om zijn Nexus-evenement te annuleren, heeft nu ook bekende techwebsites getroffen.

Datagram, een interprovider wiens servers zijn ondergebracht in de New Yorkse wijk Manhattan, verdween maandag offline nadat het nutsbedrijf de stroom afsloot in bepaalde delen van het gebied.

Volgens een tweet van Gizmodo begaf een hoofdgenerator van Datagram het na de stroomuitval, waardoor alle sites van Gawker Media offline gingen. Dit online bedrijf is een van de grootste Amerikaanse leveranciers van technieuws, met sites als Lifehacker, Kotaku, Gizmodo en Gawker.com.

Ook bekende sites als Huffington Post en Buzzfeed hebben last van het noodweer en hebben noodgedwongen een statische pagina online gezet, waar regelmatig tweets van de redactie op verschijnen.

Reuzenstorm Sandy trekt een verwoestend spoor over de Amerikaanse oostkust. Er zijn al tientallen doden gevallen en volgens de laatste berichten zitten bijna 2 miljoen mensen zonder stroom.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business