Nieuws

Rechter:Apple moet excuusbrief Samsung herschrijven

Krap een maand nadat een Brits gerechtshof Apple dwong om een vonnis op zijn site te plaatsen, moet het ‘incorrecte’ elementen verwijderen uit die verklaring.

Het Britse hof van beroep in London wil dat Apple aanpassingen maakt in een tekst op zijn Britse website, waarin het verklaart dat concurrent Samsung zijn producten niet heeft gekopieerd. Het hof vindt dat de verklaring ‘onware’ en ‘incorrecte’ elementen bevat die de indruk wekken dat Samsung wel degelijk zijn inspiratie heeft gehaald bij Cupertino bij de productie van tablets en smartphones.

Volgens Bloomberg heeft Apple 24 uur de tijd om de gewraakte passages aan te passen. Hoewel het Amerikaanse bedrijf de eerste paragraaf van de verklaring woord voor woord overnam, gebruikt het de aansluitende paragrafen om de aanwezigheid van verklaring op zijn website te rechtvaardigen.

[related_article id=”158256″]

Apple gebruikt vervolgens verschillende uitspraken uit de oorspronkelijke rechtzaak, waarin het bedrijf uit Cupertino Samsung beschuldigde van patentinbreuk. Zo noemde de rechter de iPad ‘een cool ontwerp’, terwijl de Samsung-producten ‘niet zo cool’ waren.

De verklaring sluit af met een vinnige aanval op Samsung, waarin Apple wijst op verschillende andere vonnissen in Duitsland en de Verenigde Staten die Apple wel degelijk gelijk gaven. De Amerikaanse fabrikant wil zo duidelijk maken dat het Britse vonnis een uitzondering is op de regel.

“Ik kan niet begrijpen waarom een bedrijf als Apple dit zou doen”, zei raadsheer Robin Jacob, die vond dat de aanvulling op de verklaring een ‘duidelijke schending is van het gerechtelijk bevel.’ Apple moet de gewraakte passages onmiddellijk verwijderen.

Apple heeft de rechter om 14 dagen uitstel gevraagd om de verklaring te wijzigen, maar vond weinig sympathie.  “Ik zou het hoofd van Apple graag een beëdigde verklaring zien afleggen die de technische problemen uiteenzetten die het Apple onmogelijk maken om dit op zijn website te plaatsen”, aldus Jacob. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business