Nieuws

Android-spelconsole krijgt Jelly Bean

Vlak voor de lancering krijgt gameconsole Ouya een upgrade naar Android 4.1 Jelly Bean, de voorlaatste versie van Googles mobiele besturingssysteem.

De spelcomputer, die met veel enthousiasme werd ontvangen op de online fondsenwerver Kickstarter, staat op het programma om begin 2013 in de winkel te komen. Voor die tijd brengen de ontwikkelaars nog altijd verbeteringen aan.

Ouya, die zal worden uitgerust met een NVIDIA Tegra 3 quadcoreprocessor, haalde in totaal 8,6 miljoen dollar op aan investeringen. Daarvoor hoeft de consolemaker geen aandelen uit te geven: Kickstarter-donateurs krijgen simpelweg de console in huis, naast enkele extraatjes voor het vertrouwen.

[related_article id=”158662″]

Een van de zaken waar de Kickstarter-gemeenschap om vroeg, was ondersteuning voor Android 4.1 Jelly Bean, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor Google zijn nieuwe Nexus-lijn presenteerde.

Op de bedrijfsblog maakt directeur Julie Uhrman nu bekend dat Jely Bean al aan boord zal zitten van de eerste testmodellen, die speontwikkelaars zullen ontvangen om games mee te ontwerpen.

Volgens Liliputing
heeft de Ouya geen terug- of menu knop en toegewijde bediening voor volume, waardoor zij hun applicaties licht zullen moeten aanpassen voor de console.

Volgens Gamasutra heeft Ouya inmiddels overeenkomsten gesloten met streamingdienst OnLive en heeft ook spelstudio Square Enix aangegeven naar het Android-platform te willen komen.

Geïnteresseerde gamers kunnen alvast een bestelling plaatsen voor Ouya, die 99 dollar (rond de 76 euro) zal kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business