Nieuws

De verschillende smaken mediastreamers

Mediastreamers zijn de brug tussen je tv en het web, of minstens tussen je tv en je computer. Een vrij nieuwe categorie toestellen, en ze komen in heel wat smaakjes. Je hebt er die alleen muziek van je netwerk streamen, er zijn er met een ingebouwde harde schijf die ook nog eens tv-programma’s kunnen opnemen, en dan heb je nog zowat alles daartussenin.

Omdat er zoveel soorten zijn, beslis je voor de aankoop van een mediastreamer best wat je wil dat zo’n ding kan. Wil je gewoon je digitale filmbibliotheek integraal op je tv krijgen, of is het je bedoeling om tussendoor je Facebook-status aan te passen? Vaak hebben streamers een browser aan boord en ondersteunen ze streamingdiensten, die al dan niet in België te krijgen zijn.

Verder moet je ook weten welke formaten de streamer kan afspelen. Met een avi, mpg of mp3 zit je wel snor, maar werk je met iets exotisch als FLAC, dan moet je al zeker zijn dat je nieuwe toestel dat formaat aankan.

[related_article id=”152275″]

Tot slot kijk je best ook even naar de typische opties die ook voor je tv belangrijk zijn, zoals de resolutie waarin de speler kan afspelen, of er HDMI- en USB 3.0-aansluitingen voorzien zijn, of hij wifi aan boord heeft, en of de bediening aangenaam is. Als je een bibliotheek met honderden films hebt, is ook de lay-out en de zoekfunctie van zo’n menu opeens heel belangrijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business