Nieuws

Windows-software proberen zonder installeren

Nieuwe softwareversies maken vaak kapot wat je nu juist goed vindt aan een programma. Met Spoon.net kun je die versies eenvoudig en zonder kleerscheuren testen.

Telkens als Facebook zijn interface aanpast, drommen de gebruikers samen om over de wijzigingen te klagen. Dat is het enige wat ze kunnen doen, want als een verandering eenmaal is doorgevoerd, moet er wel erg veel gebeuren voor een website teruggaat naar de oude versie.

Ook Windows-software wordt voortdurend bijgewerkt, maar hier heb je de luxe om te blijven bij de oude vertrouwde versie die je op je bureaublad hebt staan. Toch blijf je nieuwsgierig naar wat er is veranderd na de update, maar dat kan je nooit uitproberen zonder tijdrovende installaties en herinstallaties.

Met Spoon.net heb je de ideale speeltuin voor software in huis. Je kunt software uitproberen zonder een virtuele machine moet installeren, terwijl de programma’s zich toch gedragen alsof je ze zojuist in het echt hebt geïnstalleerd.

Je gebruikt hiervoor een kleine plug-in, die een menu in je systeemvak installeert. Vandaaruit kun je het programma van je keuze vinden via een handige zoekbalk en kun je het programma inladen. Het ene programma duurt langer om te bufferen dan het ander, maar alle applicaties die we wilden uitproberen, startten probleemloos.Zonder problemen draaiden we IntelliCad en Firefox 2.0 in de virtuele omgeving van Spoon.net.

Spoon.net heeft een aanzienlijke programmabibliotheek om uit te kiezen, al is het hele aanbod voornamelijk opensourcesoftware. Het leuke is wel dat je ook oudere versies van programma’s kunt uitproberen: zo zagen we na een paar minuten met Firefox 2 een stukje nostalgie op onze Windows 7-testmachine verschijnen.

Omdat programma’s van Spoon.net in geïsoleerde sandboxomgevingen draaien, is het mogelijk om oude programma’s op de laatste versies van Windows te kunnen draaien. Het is bovendien een koud kunstje om meerdere applicaties tegelijk te draaien. Voor de gratis versie krijg je tot 1 GB aan gratis opslag, maar daar moet je wel een account voor registreren. Betalende gebruikers krijgen 10 GB opslag.

We verwijzen je in dit artikel door naar de startpagina van Spoon.net, waar je op de ‘Download console’ knop moet drukken voor de registratie en aansluitende download.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business