Nieuws

Auguste Rodin gevierd met Google Doodle

Google heeft vandaag een doodle op zijn zoekpagina staan ter ere van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. De Google Doodle toont ‘De Denker’, het bekendste werk van Rodin.

Rodin werd op 12 november 1840 geboren in Parijs en zou vandaag zijn 172ste verjaardag vieren. Hij beleefde een armoedige jeugd en kwam op zijn vjftiende terecht in de École impériale de dessin, waar hij zijn vaardigheden met klei ontdekte. Hij slaagde er echter nooit in om vervolgens toegelaten te worden tot de prestigieuze École des Beaux-Arts, omdat hij niet creatief genoeg werd bevonden.

Om rond te komen ging hij aan het werk als decorateur, tot hij in 1875 tijdens een bezoek aan Italië de werken van Michelangelo ontdekte. Vol inspiratie keerde hij terug naar huis, en begon hij met zijn impressionistische beeldhouwwerken een strijd tegen het classicisme, de officiële kunsstroming van dat moment.

[related_article id=”158901″]

Het bekendste werk van Rodin is het bronzen beeld ‘De Denker’, dat de mediterende poeet Dante uitbeeldt en oorspronkelijk een onderdeel was van het grotere werk ‘De Poort van de Hel’. Later zou het echter ook als individueel werk tentoon worden gesteld, en werden er meerdere afgietsels van gemaakt. Zo staat er onder meer een exemplaar in het Musée Rodin in zijn thuisstad Parijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business