Nieuws

Malwarebytes roeit rootkits uit

Malwarebytes, een gerespecteerde onkruidverdelger voor je pc, brengt een apart tooltje uit om je gratis af te helpen van een hardnekkige plaag: rootkits.

Rootkits behoren tot de akeligste verschijningen in de malwarewereld, omdat ze zich diep ingraven in je besturingssysteem en dan vaak op een plek waar virusscanners er overheen kijken. Het is vaak verantwoordelijk voor het uitschakelen van de internetverbinding of het onklaar maken van de Windows-firewall.

[download_file]

Veel betaalde pakketten hebben speciale beschermingen in huis tegen rootkits, maar gratis antivirussoftware heeft niet altijd een pasklaar antwoord.

Malwarebytes, dat al enkele jaren een populaire zelfstandige antivirusscanner aanbiedt voor malwareverwijdering ter plekke, heeft nu besloten een aparte anti-rootkittool beschikbaar te stellen.

Het programma is voorlopig nog in bèta en Malwarebytes waarschuwt dat gebruik voor eigen risico is. Mochten er problemen ontstaan door een fout van het programma, belooft de maker op zijn gebruikersforum te helpen bij eventuele reparatie.


Je gebruikt Malwarebytes Anti-Rootkit door het archiefbestand in de link bij dit artikel te downloaden en de inhoud uit te pakken naar je harde schijf of een usb-stick. Volg de instructies en je zult een herstart maken. We raden je aan om het tooltje een paar keer te draaien, want rootkits laten vaak gevaarlijke resten achter die alsnog schade kunnen aanrichten.

Mocht je nog steeds problemen ondervinden na de schoonmaak, gebruik dan het programmaatje fixdamage.exe, dat je in dezelfde map kunt vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business