Nieuws

Wie is het nieuwe hoofd van Windows?

Microsoft kondigde deze week aan dat Steven Sinofsky het bedrijf zal verlaten. Ontmoet zijn opvolgster Julie Larson-Green.

Ik weet het achtergrondverhaal hier niet, maar dit is wat ik weet: Microsoft President Steven Sinofsky verlaat Microsoft met onmiddelijke ingang – slechts enkele dagen nadat hij zijn baby"s Windows 8 en de Microsoft Surface heeft gelanceerd. En het nieuwe hoofd van het Windows-team is Julie Larson-Green.

Zoals mijn CNet-collega Jay Greene schreef blijkt dat Sinofsky"s vertrek zowel door Sinofsky als Microsoft werd beslist. Sinofsky vertrekt om andere oorden te gaan verkennen.

[related_article id=”161452″]

Kort na de aankondiging dat Sinofsky zou gaan vertrekken kwam al een tweede aankondiging: Larson-Green wordt baas van het Windows- en hardwareteam. Tami Reller blijft als financiële- en marketingdirecteur aangesteld en blijft verantwoordelijk voor de zakelijke kant van het Windows besturingssysteem.

Beide hoofden rapporteren rechtstreeks bij Ballmer, aldus Microsoft"s persbericht.

Wat deed ze al bij Microsoft?
Julie Larson-Green heeft al enkele functies gehad: Corporate Vice President, Program Management, Windows Client. Ze is geen vreemde bij Microsoft in de Windows-divisie: eerder had ze al de leiding over 1.200 tot 1.400 progam managers, onderzoekers, content managers en andere leden van het Windows team.

De vorige keer dat ik haar kon interviewen (maart 2010) was Larson-Green verantwoordelijk voor Windows-planning. Haar collega"s Jon DeVaan en Grant George waren destijds verantwoordelijk voor respectievelijk Windows Development en Windows Test. Larson-Green, DeVaan en George waren de enigen die rechtstreeks aan Sinofsky rapporteerden. Dat was de nieuwe structuur voor het Windows-team sinds de lancering van Windows 7.

In plaats van kleinere productgroepen te handhaven werkte het team sinds 2010 meer zoals het Office team – niet verrassend: alle Windows-leiders komen oorspronkelijk van het Office-team.

Hoe is ze bij Microsoft gekomen?
Julie Larson-Green solliciteerde bij Microsoft net nadat ze haar diploma Business Management haalde op de Western Washington-universiteit. Bij Microsoft kreeg ze "nee" te horen, tot diepe teleurstelling van Larson-Green. Ze kreeg wel een job bij Aldus, een fabrikant van publicatiesoftware. Daar werkte ze op de productondersteuning-helpdesk.

Microsoft "ontdekte" Larson-Green nadat enkele Microsoft-medewerkers een presentatie bijwoonden waar Julie Microsoft compilers vergeleek met Borland compilers. Ze kreeg het aanbod om een Visual C++ focusgroep te leiden voor het softwarebedrijf in Redmond.

In 1993 werd ze gepromoveerd en overgeplaatst naar het Visual C++ team, waar ze focuste op een geïntegreerde ontwikkelomgeving. Daarna verhuisde ze naar het Internet Explorer team waar ze zich bezig hield met de gebruikerservaring in Internet Explorer 3.0 en 4.0. Tenslotte kwam ze in 1997 bij het Microsoft Office-team terecht waar ze werkte aan FrontPage. Ze heeft ook even meegewerkt met het SharePoint Team Services-team, in de tijd dat SharePoint nog bekend stond als "Office.Net".

Larson-Green heeft de daaropvolgende jaren het team geleid dat verantwoordelijk was voor de gebruikersinterface van Office XP, Office 2003 en Office 2007.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business