Nieuws

Microsoft aangeklaagd voor opslagruimte Surface

Microsoft heeft een aanklacht aan de broek voor misleidende promotie van zijn Surface-tablet, die de helft minder opslagruimte biedt dan op de doos staat.

Advocaat Andrew Sokolowski, afkomstig uit de Amerikaanse staat Californië, claimt volgens Associated Press dat hij een Surface RT in huis haalde met de verwachting dat hij 32 GB aan opslagruimte tot zijn beschikking zou hebben.

Deze uitvoering van de Surface beschikt echter maar over 16 GB vrije opslag, omdat herstelpartities en meegeleverde apps als Microsoft Office een flinke hap ruimte opeisen. Hetzelfde probleem geldt voor mensen die de 64 GB-uitvoering in huis halen: zij hebben feitelijk 46 GB tot hun beschikking.

[related_article id=”161452″]

Sokolowski’s argument klopt dus, maar Microsoft heeft nooit een geheim gemaakt van het feit dat de Surface minder opslagruimte heeft. Op zijn website stelt dat het duidelijk dat de goedkoopste versie van de Surface RT maar 16 GB aan vrije ruimte heeft en adviseert ook hoe een gebruiker die kan uitbreiden, onder meer het gebruik van cloudopslag SkyDrive of de toevoeging van SD-geheugenkaarten en/of usb-geheugensticks.

Een woordvoerder van Microsoft zegt tegen onze collega’s van CNet News dat het de aanklacht als ongegrond beschouwt. “Klanten begrijpen dat het besturingssysteem en voorgeïnstalleerde applicaties op de interne opslag van het toestel verblijven en zorgen daarmee voor een reductie van de totale vrije ruimte.”

De Surface is niet de enige tablet die last heeft van dit probleem. Vrijwel alle toestellen met meegeleverde opslag worden afgeleverd met minder ruimte dan op de verpakking staat. De 32-GB uitvoering van de iPad heeft de beschikking over 28 GB vrije ruimte, terwijl zijn 16 GB feitelijk 14 GB heeft waar een gebruiker bestanden kan opslaan.

Sokolowski, die wordt bijgestaan door een eigen team van advocaten, is van plan om de zaak tot class action status te verheffen bij het hogere gerecht van de stad Los Angeles, zodat andere klagers zich bij hem kunnen aansluiten.

Volgens Associated Press wil hij Microsoft dwingen de promotie van zijn toestellen te wijzigen en om schadegeld uit te betalen voor zakelijke wanpraktijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business