Nieuws

Printen vanaf de andere kant van de wereld

Een van onze favoriete Windows-programma’s, de remote reparatietool TeamViewer, komt naar Windows 8 en introduceert onder meer printen vanop afstand.

TeamViewer in zijn pure essentie is bedoeld om toegang te krijgen tot je thuis-pc als je niet in de buurt bent. Dat komt van pas als je snel bij een bestand wilt vanaf je tablet of werkmachine, maar is vooral ook geschikt om een vriend of familielid te helpen met een computerprobleem.

[download_file]

Met elke nieuwe versie voegen de Duitse makers een indrukwekkend arsenaal nieuwe functionaliteit toe en met deze achtste versie is dat niet anders.

De komst naar Windows 8 is niet verrassend, maar wel erg handig. Zo kun je misschien de nieuwe interface aan iemand uitleggen zonder langs te hoeven gaan.

Handiger vinden we de mogelijkheid om documenten vanop afstand te kunnen afdrukken. Voor de meeste softwaremakers is dat al voldoende voor een upgrade, maar bij TeamViewer komen daar nog een heel stel nieuwe zaken bij.


Zo kun je online ontmoetingen voortaan via Outlook afspreken en is het mogelijk om vergaderingen te beleggen met tot maximaal 25 mensen, waarbij het ook mogelijk is om contact te leggen via de apps voor iOS en Android. Je kunt remote sessies opnemen en het is mogelijk om bestanden te delen door ze simpelweg naar de interface te verslepen.

Teamviewer denkt aan de aanraakvriendelijke omgeving van Windows 8, maar voegt ook retinaondersteuning toe voor Mac-gebruikers, zodat de applicatie er haarscherp uitziet op bijvoorbeeld nieuwe MacBook Pro-toestellen.

Het beste van dit alles is dat TeamViewer gratis is en blijft voor persoonlijk gebruik. De versie die we hier aanbieden is bètasoftware, wat inhoudt dat de maker alle nieuwe functionaliteit nog aan het uittesten is. Laat dat je niet tegenhouden om de nieuwe TeamViewer uit te proberen: elke nieuwe versie is het tot nu toe altijd waard geweest.

Je kunt de nieuwe TeamViewer Touch app voor Windows 8 hier vinden of zoek ernaar in de Windows Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business