Nieuws

Twitter gaat de kant op van Insta.gram

De microblogdienst introduceert een aantal nieuwe functies die het visueler maken, zodat het in het vaarwater komt van populaire diensten als Insta.gram.

Twitter heeft niet gemist dat duizenden foto’s elke dag hun weg vinden naar Facebook. En dat het sociale netwerk met Insta.gram een publiekstrekker in huis heeft gehaald.

Op zijn blog onthulde het bedrijf daarom deze week een aantal nieuwe functies waar foto’s en video’s voorop staan. De meest interessante is een nieuw paneel dat bovenop je stroom met tweets verschijnt. Daarin zijn foto’s en video’s te zien die leden hebben geüpload.

[related_article id=”161563″]

Als je zoekt naar een persoon of hashtag worden relevante foto’s in dit paneel getoond en je krijgt bovendien een aantal verkleiningen te zijn van geschikte video’s.


Voor zijn mobiele applicaties (iOS, Android) introduceert Twitter daarnaast een automatische previewfunctie, zodat toegevoegde afbeeldingen automatisch in de stroom verschijnen zonder dat je eerst iets voor hoeft te doen.

Ook krijg je bij zoekopdrachten in de mobiele apps nieuwskoppen en relevante foto’s te zien bovenop de reguliere resultaten, die Twitter al toevoegde aan zijn desktopapplicatie. Tenslotte is het vanaf nu ook mogelijk om tweets per mail te versturen.

De nieuwe multimedia werkt voorlopig nog maar bij een zeer beperkt aantal zoekopdrachten. Als Twitter diensten als Facebook beter wil beconcurreren, zal het moeten zorgen dat de multimedia bij zoveel mogelijk verschillende zoektermen verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business