Nieuws

Spelen met Firefox OS in je browser

Wie reikhalzend uitkijkt naar Firefox OS, het mobiele opensource besturingssysteem voor smartphones, kan het nu uitproberen op zijn laptop of desktop-pc.

Mozilla, de maker van Firefox OS, heeft namelijk een speciale browserextensie voor Firefox uitgebracht waarmee je een alphaversie van het besturingssysteem kunt uitproberen op Windows, Mac of Linux.

[download_file]

De add-on is in feite een simulator die ontwikkelaars moet helpen om apps te schrijven voor het aanstaande platform. Firefox OS verkeert nog in een pril stadium, maar de stichting wil zo vroeg mogelijk enthousiasme kweken voor zijn nieuwe vondst.

[related_article id=”161563″]


Er speelt ook mee dat Firefox OS is bedoeld voor opkomende markten en zo kunnen ontwikkelaars zonder de benodigde hardware alsnog experimenteren met het nieuwe OS.

We hebben de simulator alvast uitgeprobeerd en Firefox OS startte probleemloos op. We merken wel dat als je een app opent je niet meer terugkunt naar het startscherm, maar op deze wijze kun je de ingebouwde chatcliënt en uiteraard de Firefox-browser alvast uitproberen.

De link bij dit artikel verwijst naar de Windows-versie van de simulator en werkt alleen in de laatste versie van Mozilla Firefox (nr. 16). De browser zal je meteen vragen of je toestemming geeft voor de installatie van de add-on, die een flinke 66 MB bedraagt. Een herstart is niet nodig en als nieuwe versies beschikbaar komen, wordt de add-on automatisch bijgewerkt.

Wie wil testen op Mac OS X of Linux kan terecht op deze pagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business