Nieuws

Zware problemen met Windows Phone 8

Opgepast met smartphones op Windows Phone 8. Zowel Nokia"s als HTC"s vallen spontaan uit, herstarten of vertonen andere problemen.

Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft lijkt alles behalve afgewerkt. Verschillende gebruikers kampen met ernstige problemen. Ook op onze redactie vertonen verschillende toestellen gebreken.

Gebruikers klagen onder meer over een spontane herstart van hun toestel, dat het toestel sponaan uitvalt of dat de simkaart inactief wordt. Andere klachten gaan over een zeer slechte batterijduur of dat gebruikers vastzitten op hun startscherm of haperingen opmerken.

[related_article id=”161452″]

De problemen lijken niet eigen te zijn aan een specifiek toestel, wel aan Windows Phone 8. Zo zijn er op Wpcentral.com forums met klachten over zowel de HTC 8X als de Nokia Lumia 920. Ook op op de forums van Nokia en Microsoft regent het klachten.

Ook de redacties van ZDNet, Clickx en PC Magazine ondervinden de defecten. Vlak voor de lancering van Windows Phone 8 konden we enkele testtoestellen van HTC uitproberen, maar intussen duiken bij de toestellen van verschillende redacteurs problemen op.

Wel moeten we hier nuanceren dat het niet om de definitieve winkelversie van het toestel gaat. Al blijken de bugs nu ook in verkochte toestellen op te duiken.

Voorlopig is er nog geen officiële reactie van Microsoft of de telefoonmakers rond het probleem. Mogelijk wordt het probleem alsnog opgelost in een update. Al is het dan wel de vraag wanneer die er zou komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business