Nieuws

Baas Intel gaat met pensioen

Na bijna veertig jaar trouwe dienst houdt Intel-directeur Paul Otellini het voor gezien. Dat maakte de chipmaker maandag bekend in een verklaring.

Otellini kwam in 1974 in dienst bij ’s werelds grootste chipmaker en werd in 2002 benoemd tot president en operationeel directeur (COO) van het bedrijf. Drie jaar kreeg hij de officiële pet op van algemeen directeur (CEO), zegt de New York Times.

“Paul Otellini is een erg sterke leider geweest, nog maar de vijfde algemeen directeur in de 45-jarige historie van het bedrijf, en iemand die het bedrijf door uitdagende tijden en marktovergangen heeft geleid”, zei bestuursvoorzitter Andy Bryant in een verklaring.

[related_article id=”161563″]

Onder Otellini’s bewind stegen Intel’s winsten tot recordhoogten, maar het kreeg ook te maken met een Europese anti-trustaanklacht, een zaak die nog altijd aansleept.

Otellini’s opvolger heeft daarnaast de uitdaging om Intel weer in het gevlei te krijgen bij de makers van mobiele toestellen. Die bedienen zich voornamelijk van de goedkopere chips van het Britse ARM en het is Intel nog altijd maar niet gelukt om een voet tussen de deur te krijgen.

De vertrekkende directeur heeft beloofd aan te blijven tot mei volgend jaar en blijft daarna beschikbaar als adviseur. Hoewel Intel drie hoge bazen heeft gepromoveerd naar de positie van executive vice president, is het nog niet bekend wie Otellini’s troonopvolger wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business