Nieuws

Barcodes scannen met Windows Phone

Barcodes, en dan met name QR-codes, worden steeds populairder. Inmiddels worden er zelfs QR-codes op grafzerken geplaatst. Op iOS en Android bestonden er al langer goede apps voor, maar nu dus ook voor Windows Phone: Nokia QR.

De applicatie scant moeiteloos teksten, URLs, visitekaartjes en barcodes op boeken. Daarna kan je de inhoud van de QR-code makkelijk delen via SMS, mail of social media.

Tijdens onze test had de app echter wel problemen bij het inscannen van QR-codes op computerschermen. De HTC Radar met Windows Phone 7.5 kon op onze Asus-tablet en Dell-laptops de code niet inscannen, zelfs niet onder meerdere hoeken en met meerdere soorten belichting.

[related_article id=”161563″]

Pas toen we de code op één van onze extra monitoren toverden kregen we de inhoud van de code te zien. Op papier werkt de app wel vlekkeloos.

We stellen zelfs vast dat de app in sommige gevallen sneller is dan BeeTagg of RedLaser. Echter valt ons op dat RedLaser wel beter overweg kan met standaard barcodes, iets waar Nokia QR niet echt kaas van gegeten heeft.

Nokia QR is gratis beschikbaar in de Marketplace. Wil je ook op andere platformen QR- en andere codes inscannen? Dan is RedLaser misschien een goede zet: RedLaser, van de makers van eBay, is ook beschikbaar op iOS en Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business