Nieuws

Facebook-contacten bellen zonder nummer in de maak

Facebook gaat met France Telecom in zee zodat Facebookvrienden elkaar kunnen bellen zonder elkaars telefoonnummer te kennen.

TechCrunch schrijft over een deal tussen het Franse Orange en de netwerksite die ‘sociaal bellen’ heet. Daarbij kunnen gebruikers via een mobiele app of desktopprogramma telefoontjes plegen naar hun Facebook-vrienden, zonder dat ze hun telefoonnummer hoeven te kennen. Het is daarnaast mogelijk om groepsgesprekken te kunnen voeren.

Orange, eigendom van France Telecom, gebruikt daarvoor zijn eigen nieuwe IP-gebaseerde app Libon, die al beschikbaar is voor iOS-toestellen. Later dit jaar moet ook een Android-versie volgen. De app is een concurrent voor populaire gratis alternatieven als Whatsapp en Skype.

Naast een gratis versie heeft Libon ook een premium-variant, die een aangepaste voicemail biedt en op beperkte wijze telefoontjes toestaat naar mensen die niet gebruik maken van de app.

Omdat France Telecom ook op andere Europese markten actief is, verwacht TechCrunch dat de nieuwe dienst zich weldra zal verspreiden naar andere Europese markten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business