Nieuws

ZDNet-leeslijst: Wifi op steroïden

We horen voortdurend over nieuwe draadloze technologieën die het internet alweer een pak sneller moeten maken. Maar kunnen we niet gewoon beter maken wat we al hebben?

Lees daarom vooral het artikel over een wiskundige manier om Wifi flink te versnellen, zonder dat daarvoor nieuwe zendmasten moeten worden neergezet.

Een andere aanrader is een artikel van The Verge, waarin het dieper ingaat op tools als BlackBerry Messenger en Skype, die hun eigenaren wel eens aan kop kunnen doen brengen in de wedloop om de gunst van de consument.

[related_article id=”161452″]

We vinden elke week weer interessante, ontroerende en leerzame artikelen over technologie op het web, maar we zien er vast een paar over het hoofd. Als je dus iets tegenkomt, tip ons dan op redactie@zdnet.be.

Cyberoorlog in Syrië
De burgeroorlog in Syrië is intens en bloedig, maar ook op het internet wordt een felle strijd uitgevochten tussen rebellen en regering, met hackers aan beide zijden die geheimen blootleggen.

Microsoft schilt een appeltje
Microsoft gaat met Windows 8 meer lijken op de manier waarop Apple zijn mobiele zaakjes voor elkaar heeft. En de website Slate vindt dat nog niet eens zo’n slechte zaak.

Oversteek naar Intel
Dit is er eentje voor de ontwikkelaars. De makers van Phone Wars, een cross-platform mobiele game, beschrijven hun belevenissen als ze hun creatie klaar maken voor de x86-versie van Android.

Wifi op steroïden
Knappe koppen gebruiken algebra om bestaande Wifi-netwerken tot tien keer sneller data te laten versturen. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in dit artikel van Technology Review.

Geeky ouders vervloekt
Geeks kunnen een goede boterham verdienen met hun aanleg voor bètadisciplines. Maar als een geeky man en vrouw elkaar vinden, is de kans groter dat eventuele kinderen autistisch kunnen zijn.

Geheime wapens
De grootmachten van de technologie zijn in een hevige strijd ontwikkeld om dominantie. The Verge vergelijkt ze met legers en beschrijft welke geheime wapens Microsoft, BlackBerry, Google en Apple in huis hebben.

Facebook is overschat
De invloedrijke Amerikaanse zakenman Mark Cuban ageert tegen Facebook en betoogt dat de waarde voor bedrijven verwaarloosbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business