Nieuws

Windows 8 pc’s verstoppen productsleutel in BIOS

Windows 8 pc’s verstoppen hun productsleutel in het BIOS, in plaats van op een sticker. Microsoft wil zo voorkomen dat de productsleutels worden gecompromitteerd.

Wanneer je in het verleden een nieuwe voorgeïnstalleerde Windows pc kocht, vond je de productsleutel terug op een sticker op de zijkant van je desktop, of onder de batterij van je laptop. Bij nieuwe Windows 8 pc’s heeft Microsoft de stickers achterwege gelaten, en wordt de productsleutel rechtstreeks in het BIOS bewaard.

Wil je Windows 8 opnieuw installeren, dan moet je dus niet op zoek gaan naar een productsleutel. Die wordt automatisch geactiveerd wanneer je opnieuw installeert vanaf een herstelpartitie of de meegeleverde DVD. Dat is op zich zeker een voordeel voor de gebruiker. De cijfers op die stickers zijn vaak nogal klein, en kunnen na verloop van tijd wegslijten.

[related_article id=”161452″]

Microsoft haalt natuurlijk ook zijn voordeel uit dit nieuwe activatieproces. Een productsleutel die in het BIOS van de pc ingesloten zit, kan niet zomaar op een andere pc gebruikt worden. Dat betekent ook dat wanneer je pc kapot gaat, ook de bijhorende productsleutel onbruikbaar wordt.

Heb je een pc gekocht met de standaardversie van Windows 8 voorgeïnstalleerd, en wil je daarna upgraden naar Windows 8 Pro, dan kan dat zonder problemen. Wanneer je Windows 8 (Pro) installeert via een winkelversie van het besturingssysteem, wordt de ingebakken productsleutel genegeerd en krijg je de kans om de nieuwe sleutel in te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business