Nieuws

Google Type moderniseert brief met knip- en plakletters

Google Type is een project van het Brusselse collectief Internet Club, en kan beschouwd worden als de moderne variant van de brief met knip- en plakletters.

Wanneer je in Google Afbeeldingen één enkele letter ingeeft als zoekopdracht, geeft Google je een overzicht van afbeeldingen die lijken op deze letter. Zoek je bijvoorbeeld naar “Y”, dan is het eerste resultaat dat je krijgt de “Y” van Yahoo. Google Type speelt hierop in, en genereert unieke lettertypes op basis van Googles zoekresultaten.

Het volstaat om een tekst in te geven op de website van Google Type, en even later krijg je diezelfde tekst voorgeschoteld in een lettertype dat bestaat uit willekeurige afbeeldingen van de letters in je tekst. Het resultaat doet een beetje denken aan de geknutselde anonieme dreigbrieven die we kennen uit de films.

[related_article id=”158901″]

Google Type is een initiatief van enkele Brusselse webontwikkelaars, die zich de Internet Club laten noemen. Op hun website staat niet veel meer dan de tagline “Because Internet gave us so much we decided to give back”, en een lijst waaruit blijkt dat Google Type het eerste van een hele reeks projecten is waarmee ze willen "teruggeven".

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business