Nieuws

Apple’s Fusion Drive heeft niks met caching te maken

Apple"s Fusion Drive bracht heel wat verwarring met zich mee. Een doodgewone Caching SSD, noemden velen het. Maar eigenlijk heeft het helemaal niks met caching te maken.

Er was veel buzz rond de lancering van Apple-machines met het Fusion Drive databeheersysteem van Apple. En veel verwarring. Het woord "caching" werd naar m"n hoofd geslingerd, maar dat klopt helemaal niet.

Ik ging op onderzoek naar "Fusion Drive" en "Caching" en ontdekte een boel recente verhalen die de Fusion Drive als een soort caching SSD-omschreven om de prestaties te verhogen. Niet dus.

[related_article id=”158256″]

Eigenlijk is het een implementatie van opslagtiering. Zo werd het omschreven in een niet-Apple, server-marktcontext gerichte aankondiging door SSD technologieverkoper Enmotus. Het bedrijf noemt zijn automatische datamigratie "micro-tiering".

"Laten we enkele misvattingen de wereld uithelpen. Tiering en Caching zijn geen synoniemen", zei Mark Peters, senior analist bij Enterprise Strategy Group. "Ze zijn redelijk verschillend: tiering maakt een virtuele "pool" van beschikbare data en verplaatst de meest actieve bestanden naar de snellere opslaggroep – in dit geval de SSD. De solid-state capaciteit wordt toegevoegd aan de totale opslagpool."

Tiering is niet hetzelfde als caching, omdat bij het laatste er een tijdelijke kopie wordt gemaakt van de meest bezochte data in de cache. Bij tiering opereert de SSD als primaire opslag zonder vereiste om die cache leeg te maken. Dat betekent minder overhead en minder slijtage op de SSD.

Dus: niet caching. Tiering. En wie meer informatie wil over het onderwerp, kan op Tekinerd meer lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business