Nieuws

Batterij Microsoft-tablet met Ivy Bridge valt tegen

Microsoft maakt prijzen en specificaties bekend van de zakelijke versie van zijn Surface-tablet. Meteen blijkt dat het batterijleven een fiks nadeel kan zijn.

Samen met de lancering van Windows gooide Microsoft zijn eerste eigen tablet in de verkoop. Maar deze Surface RT was een consumentenversie, die is voorzien van een ARM-chip en het tablet-OS Windows RT.

Nu maakt Microsoft ook de prijzen bekend van de Surface Pro, de zakelijke uitvoering, die onder meer draait op Windows 8 en een beter scherm in huis heeft. Toen een geïnteresseerde koper zich afvroeg wat dit zou inhouden voor de batterijduur, kreeg hij het volgende te horen van Microsoft.

[related_article id=”161452″]


Als je het batterijleven van de Surface RT halveert, kom je al snel uit op vier tot maximaal vijf uur werktijd. Dat wordt veroorzaakt door de meegeleverde Intel processor, een ‘Ivy Bridge’ Core i5-processor van de derde generatie.

Deze chipset heeft nog niet de batterijbesparende capacitieiten in huis die je kunt vinden in Intel’s aanstaande mobiele Atom-platform (Clover Trail) of de vierde generatie Core-processoren, die alleen nog bekend staat onder de codenaam ‘Haswell.’

Deze laatste brengt het stroomverbruik van de huidige Ivy Bridge-processoren terug van 17 watt naar 10 watt en moet in de toekomst nog veel zuiniger worden, zonder daarbij op rekenkracht in te leveren.

Er was de hoop dat Microsoft de introductie van de Surface Pro had vertraagd zodat het een zuinigere processor in zijn paradepaardje voor de zakelijke markt kon steken.

Maar nu dit niet het geval blijkt te zijn, is de Microsoft-tablet meer een ultrabook geworden dan een tablet, die je zeker één keer per dag aan de oplader zult moeten hangen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business