Nieuws

ZDNet-leeslijst: Mr. iPod en slaven van de nieuwe economie

Het is bijna niet meer bij te houden hoe snel de wereld van de technologie verandert. Niet iedereen heeft het daar even makkelijk mee.

Zo lezen we over Nintendo, wiens nieuwe gameconsole niet meer de innovatie toont die het Japanse bedrijf ooit bezat. Een schokkender voorbeeld is de dagelijkse gang van zaken in een pakhuis dat orders verscheept voor grote Amerikaanse online winkels.

Eigenlijk zijn alle vermeldingen in deze leeslijst het aanraden waard, maar vooral de surrealistische strijd van een softwareontwikkelaar tegen de Chinese staat moet je niet overslaan. Zoals altijd slaat de webcomic Oatmeal de spijker op zijn kop, als je op zoek bent naar wat inspiratie en vermaak.

We vinden voortdurend interessante langere artikelen over technologie, maar we kunnen het niet alleen. Tip ons daarom op redactie@zdnet.be.

Pakhuisslaven
Mother Jones geeft een ontluisterend beeld van het werk in pakhuizen die horen bij grote online winkels.

De ellende met apps
Vibhu Norby, mede-oprichter van een bedrijf dat zich specialiseert in mobiele diensten, legt haarfijn uit waarom het ontwikkelen van mobiele applicaties een zinloze bezigheid is.

Einde van het Mario-tijdperk
De Wii U komt uit in een razendsnel veranderend techlandschap en de NY Times vraagt zich hardop af of de nieuwe Nintendo-console nog wel van deze tijd is.

Mr. iPod voor de microfoon
Tony Fadell was ooit de bedenker van de legendarische iPod en ontwikkelt tegenwoordig bijzondere thermostaten. BBC vraagt hem het hemd van het lijf.

Writer’s block
Het is niet makkelijk: materiaal schrijven voor het internet. De inspiratie komt maar bij vlagen en horden trollen kunnen je behoorlijk ontmoedigen. Webcomic Oatmeal steekt je een hart onder de riem.

Geek trotseert de Chinese muur
Een maker van bekende software voor ouderlijke controle ontdekt dat zijn broncode is gebruikt in censuurprogramma’s van de Chinese staat. Als hij er iets tegen doet, wordt hij jarenlang onder vuur genomen door Chinese hackers.

Verborgen wereld
Een boek van 250 jaar oud zette wetenschappers voor een raadsel, omdat de bladzijden gecodeerd waren geschreven. Nu is de code gekraakt, maar de echte tekst roept meer vragen op dan antwoorden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business