Nieuws

Mobile Vikings gaat Nederland veroveren

Mobile Vikings, een virtuele operator die in België gekend staat voor zijn aantrekkelijke mobiele dataformules, gaat naar Nederland. In de loop van December vliegen de eerste simkaarten de landsgrens over.

"De introductie van Mobile Vikings zal niet onopgemerkt blijven. Een ludieke campagne zal elke Nederlander op de hoogte brengen van onze komst. En later deze maand is D-day: via een online spel kunnen Nederlanders een jaar lang Mobile Vikings winnen voor zichzelf en tien vrienden via een speciale actiepagina. Op die dag kunnen ook de eerste simkaarten besteld worden. We houden de spanning er dus nog even in," zegt Hans Similon, "Viking Chief" bij Mobile Vikings in België.

Tarieven en aanbod

Het aanbod in Nederland zal echter verschillen van het aanbod in België: herladingen zullen enkel mogelijk zijn voor 25 en 40 euro – in België kan men ook herladen voor 15 euro. Verder zullen de bundels ook verschillen: Nederland is gek van WhatsApp en SMS"en zijn minder van belang. Het aanbod zal volledig afgestemd zijn op de markt.

Een Nederlandse Viking zal voor een herlaadbeurt dan ook maar 500 sms"en krijgen, de helft van in België. Wat data betreft zal je per herlaadbeurt 1,5GB krijgen. Extra voordelen – zoals de gratis SMS"en naar andere Vikings en gratis belminuten zullen voorlopig niet van toepassing zijn voor Nederlandse klanten.

Ook bundle stacking – het verdubbelen van een bundel bij meerdere herlaadbeurten – zal niet gebeuren. In België is het zo dat wanneer je tweemaal voor een bedrag herlaad, je tweemaal de bundel krijgt -  4GB data, 2000 sms"en + 2000 sms"en naar Vikings. Dat zal in Nederland niet zo zijn.

Bellen zal aangerekend worden per seconde vanaf de eerste seconde – aan respectievelijk 25ct en 10ct per minuut voor een herlaadbeurt van 25 of 40 euro. Ook is zeker dat de lancering voor half december gepland is.

Roaming

Belgische Vikings die in Nederland komen – of omgekeerd – zullen voorlopig aan roamingtarieven blijven bellen. Op termijn wil het Hasseltse bedrijf hier wel verandering in brengen, maar daar is nog veel lobbywerk voor nodig aldus Similon.

Helpdesk

De kracht van Mobile Vikings ligt in de ondersteuning via social media. Ook in Nederland zal dit niet anders zijn. Klanten bij de Nederlandse tak van de MVNO zullen terecht kunnen op Twitter en Facebook.

Meer informatie over de internationalisering zal later verschijnen op comingsoon.mobilevikings.com.

Eerder vorige week kregen we het nieuws al te horen vanuit bronnen nauw betrokken met het bedrijf. Toen hoorden we ook al Nederland als mogelijk land

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business